Det finns inget att säga man blir bara så jäkla arg......

Fyra köksanställda kan få gå från Åsbackahemmet

Karlstad Fyra personer kan komma få gå från Åsbackahemmets kök i Molkom.
Det enligt ett förslag från Carema som driver vårdboendet.

2010-03-03 05:33

JONAS BRANDT. VF

 

I dag arbetar fem personer, motsvarande drygt tre tjänster, i Åsbackahemmets kök. Bland annat tillreder de den färdig­lagade mat som levereras till de 68 personer som bor på äldreboendet.
Men nu ska tillredningen ske på hemmets tio olika avdelningar i stället. Allt enligt det förslag som blev resultatet av den översyn som gjorts av verksamheten.
– Vi ser att det blir mest ekonomiskt fördelaktigt men det är samma mat som kommer att levereras och den kommer att hålla samma kvalitet, säger Elinore Lissledal, vice region­direktör för Carema.
Enligt förslaget kommer då fyra personer att bli övertaliga men Lissledal påpekar att inget ännu är klart. Hon vill heller inte uppge hur mycket pengar som skulle sparas på förslaget.
– Det ska göras en konsekvensanalys av förändringen och den ska förhandlas så i nuläget kan jag inte säga så mycket mer.
Enligt förslaget kommer serveringen på Åsbacka hållas öppet under måndag till fredag för gäster utifrån.

Ha ha dom vet inte vad dom skriver om dom. Det låter så lättvindigt. Köket idag serverar cirka 70 boende med frukost, lunch och middag samt har 2 rättersalternativ på lunch. Potatis kokar man själva, det tar cirka 20 minuter. Pajer m m gör dom själva.
En massa gör dom men jag tar inte upp det här för då skulle det bli så mycket.

Nu ska vi (undersköterskor och vårdbiträden) inte bara sköta om våra boende utan också göra allt det som köket gör åt oss idag med samma personalstyrka och samma tid!

Hur i helvete ska vi klara det?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0